Junetina u finom umaku sa širokim rezancima

(za 4 osobe)

Sastojci:
800 g juneće lopatice
400 g luka
4 češnja češnjaka
200 g mrkve
100 g korijena celera
sol, papar
2 lovorova lista
1 žlica koncentrata rajčice
1 dl ulja
1 dl crnog vina frankovka
400 g širokih rezanaca

Priprema:
Junetinu narezati na manje trake, posoliti i popapriti te staviti sa strane. Sitno nasjeckani luk staviti na zagrijano ulje. Kratko popržiti luk, dodati sitno sjeckani češnjak, naribanu mrkvu i celer. Povrće lagano pirjati do zlatno smeđe boje. Na to dodati meso i koncentrat rajčice i pirjati uz često miješanje cca 20 min. Zatim zaliti temeljcem i crnim vinom, toliko da prekrije sve meso. U nedostatku temeljca, možete rastopiti goveđu kocku. Dodati lovor i pustiti da se kuha dok meso ne postane mekano. Po potrebi dodavati još temeljca te po želji još začiniti.

Široke rezance skuhati u slanoj vodi. Procijediti i sve zajedno servirati. S ovim jelom se odlično slaže salata od kupusa.

Ako želite dozu dodatnog zadovoljstva, preporučujemo crno vino frankovku.

Jelo je pripremila chef Ivana iz KTC lovačke kuće Sokolovac.

Dobar tek!

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.