Kukuruzna zlevanka

Sastojci:
4 jaja
200 ml šećera
200 ml ulja
200 ml kukuruznog brašna
200 ml glatkog brašna
1 prašak za pecivo
2 tekuća jogurta
200 ml kiselog vrhnja
250 g  suhih šljiva
2 vanilin šećera
šećer u prahu za posipanje
 
Priprema:
Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. 
 
Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu smjesu. Peći oko 40 min na 175°C, tj. sve dok ne dobije tamno-zlatnu boju. Rashladiti kratko, posuti šećerom u prahu i servirati.
Jelo može biti desert ili međuobrok.
 
Dobar tek!

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.