Orahnjača

Sastojci za tijesto:

500 g brašna
2,5 dl mlijeka
100 g maslaca
2 žumanjka
50 g šećera
1 kvasac
sol
Sastojci za nadjev:

500 g mljevenih oraha
150 g šećera
2 dl mlijeka
1 žlica maslaca
1 žlica meda
100 g grožđica

Postupak pripreme:
Kvasac rastopiti u 1 dl mlakog mlijeka i malo šećera, u brašno dodati kvasac, šećer, malo soli, žumanjke, otopljeni maslac i mlijeko. Zamijesiti tijesto, pokriti ga krpom i ostaviti da se digne. Pomiješamo orahe, grožđice, maslac, med i šećer te sve prelijemo kipućim mlijekom.
Tijesto razvaljati, nadjenuti s nadjevom, saviti ga i staviti u pleh još 30 min da se diže na toplom. Premazati žumanjcima i peći u zagrijanoj pećnici na 175°C oko 45 min.

Dobar tek!
 

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.