Pečena purica punjena brusnicama i karameliziranim lukom

Sastojci:
1 purica cca 2 kg
1 kg krumpira
150 g sušenog kruha
2 jaja
10 g šećera
2 dl mlijeka
100 g maslaca
250 g luka
1 dl balzamičkog octa
40 g brusnica
Kadulja, majčina dušica, ružmarin
Sol, papar


Priprema:
Kruh narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i zalijemo s mlijekom da se namoči. U tavi zagrijemo maslac pa dodamo narezani luk i dinstamo dok ne pocrveni, a zatim dodamo šećer, aceto balzamico i brusnice te kuhamo oko 10 min.

Ostavimo da se malo ohladi, pomiješamo s kruhom te dodamo jaja kako bi lakše povezali u kompaktnu smjesu.
Puricu napunimo smjesom i zatvorimo unutrašnjost. U posudi pomiješamo sjeckanu kadulju, majčinu dušicu, ružmarin, sol i papar.  Puricu premažemo izvana i stavimo ju u pećnicu na 180°C oko 2 sata.
Krumpir narežemo na veće komade i stavimo ga oko purice nakon sat i pol pečenja.

Dobar tek!

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.