Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Sastojci:
800 g pilećeg filea
400 g tikve hokaido
1 luk
2 češnja češnjaka
200 ml vrhnja za kuhanje
sol, papar
50 g maslaca
Za pire:
1 kg batat
50 g maslaca
1 dcl mlijeka

Priprema:
Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi.
Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso.
Kada tikva omekša, zalijte s vrhnjem i začinite po želji te ostavite da kratko zavrije, a nakon toga maknite s vatre.
Dok je batat kuhan, procijedite, dodajte maslac, mlijeko i izgnječite dok ne postane kremasto.
Servirajte na tanjur pire od batata te prelijte s piletinom i dobivenim umakom.

Dobar tek!

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.