Piletina u umaku od tikvica s kremastom palentom

(za 4 osobe)

Sastojci:
800 g pilećeg filea
400 g palente
1 l vrhnja za kuhanje
5 dl mlijeka
1 dl maslaca
1 limun
50 g češnjaka
100 g luka
30 dag tikvica
1 dl ulja
1 kg rajčica
250 g matovilca
sol, papar

Priprema:
Na ulju popržimo pileći file koji smo prethodno začinili sa solju i paprom. Pileći file ostavimo sa strane te pripremimo umak od tikvica.

Sitno nasjeckamo češnjak i crveni luk, popržimo ga na vrućem ulju te dodamo tikvice narezane na sitne kockice. Tikvice lagano popirjamo i dodamo manju količinu vrhnja za kuhanje. Umak serviramo u manje posudice.
Na kraju skuhamo palentu. U posudu ulijemo preostalo vrhnje za kuhanje i mlijeko te dodamo malo tekućeg maslaca, sol i limunov sok. Kada počne lagano krčkati lagano sipamo palentu i miješamo. Palentu kuhamo vrlo kratko na laganoj vatri.
Pileći file i palentu serviramo na tanjur s rajčicom narezanom na ploške, matovilcem ili salatom po izboru te s umakom od tikvica.

Jelo je pripremio chef  Rade iz KTC restorana Mura.

Dobar tek!
 

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.