Punjene tikvice

Sastojci:
4 veće tikvice
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
400 g pilećeg filea
200 g šampinjona
150 g mesnate slanine
2 dl vrhnja za kuhanje
100 g parmezana
papar, sol

Priprema:
Tikvice očistiti, prerezati po dužini i izdubiti sredinu.
Na ulju popržiti sitno sjeckani luk i češnjak, dodati piletinu narezanu na kockice,
šampinjone na listiće te slaninu na male trakice. Pirjati dok sva tekućina ne ispari.
Dodati vrhnje za kuhanje i čim provrije maknuti s vatre.

Očišćene tikvice složiti na lim za pečenje premazan uljem, posoliti te staviti u
pećnicu 10 min na 180°C. Izvaditi iz pećnice, napuniti pripremljenim nadjevom,
posipati parmezanom i vratiti u pećnicu još cca 20 min.
Jelo je gotovo dok tikvice omekšaju i dobiju zlatnu boju.

Dobar tek!

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.