Čokoladna rapsodija
Sastojci:
4 jaja
10 dag šećera
20 dag margarina
10 dag čokolade za kuhanje
4 žlice oštrog brašna
1 prašak za pecivo
korica 1 naranče
Sastojci za kremu:
500 ml vrhnja za šlag
200 g čokolade za kuhanje
1 žlica šećera
Priprema biskvita:
Žumanjke i šećer izmiksati, dodati otopljeni margarin i čokoladu, brašno, prašak za pecivo i koricu naranče. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Izliti u kalupe u obliku srca i peći u pećnici oko 20 min na 180 °C. Provjeriti čačkalicom kad je pečeno.
Priprema kreme:
Sve sastojke zagrijavati na vatri dok ne provrije, uz stalno miješanje.
Pečeni biskvit izbockati vilicom i dok je još topao zaliti toplom kremom. Kolač najprije ohladiti na sobnoj temperaturi, a zatim ohladiti preko noći u frižideru da bi se svi sastojci dobro povezali i krema zgusnula.
U slast!