Juneća rolada s pireom

Sastojci:
  • 100 g crvenog luka
  • 100 g šampinjona
  • 50 g hamburgera
  • 800 g junećeg buta
  • 50 g senfa
  • 400 g krumpira
  • 50 g brusnica
  • crno vino
  • gustin po potrebi
  • ulje
  • sol
  • papar
Priprema:

Nadjev
  • Popržite sitno nasjeckan luk na zagrijanom ulju
  • Dodajte narezane šampinjone i hamburger te začinite
Rolada
  • Juneći but narežite na šnicle i potucite 
  • Šnicle stavite na alu foliju, namažite senfom, napunite nadjevom te zarolajte
  • Roladu stavite na pleh i zalijte s vodom i uljem 
  • Pecite 1 sat na 180 stupnjeva
  • Za prilog skuhajte krumpir i napravite pire
Umak
  • Popržite sitno nasjeckan luk na zagrijanom ulju
  • Dodajte šampinjone, malo brusnice i crnog vina te sve zajedno začinite i ostavite da se kuha
  • Po potrebi umak zgusnite s malo gustina kada je gotov

Kada je sve spremno, servirajte prerezanu roladu na pire krumpiru i prelijte umakom

Dobar tek

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.