Marinirano miješano meso sa žara

(za 4 osobe)

Sastojci:
  • 40 dag svinjskog karea
  • 40 dag svinjskog vrata
  • 40 dag carskog mesa
  • 40 dag krumpira
  • 20 dag šampinjona
  • 20 dag tikvica
  • 20 dag crvena paprika
  • smilje, ružmarin, mljevena paprika
  • sol, papar, ulje
  • ajvar, kajmak
  • luk za dekoraciju

Priprema:
  • Meso narezati na odreske i staviti u marinadu napravljenu od smilja, ružmarina, soli, papra i mljevene paprike uz dodatak ulja. Ostaviti u marinadi cca sat vremena da poprimi okuse. Izvaditi ga iz marinade i lagano ispeći na roštilju.
  •  
  • Krumpir prethodno prokuhati u kipućoj vodi da omekša i narezati ga na kolute.
  •  
  • Od povrća napravimo ražnjiće i popečemo ih na roštilju dok ne dobiju zlatno žutu boju te ih prelijemo marinadom.
  • Serviramo uz dodatak kajmaka i ajvara.
Jelo je pripremio chef Rade iz KTC restorana „Mura“.

Dobar tek!

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.