Piletina s bobom i mrkvom
(za 4 osobe)
Sastojci:
480 g pilećih prsa
150 g mrkve
50 g celera
80 g maslaca
120 g crvenog luka
200 g krumpira
450 g smrznutog boba
50 g brašna
10 g paprike u prahu
sol, papar
sjeckani peršin
Priprema:
Na maslacu lagano popržiti sitno sjeckani luk, dodati pileća prsa narezana na kockice te mrkvu i celer i sve zajedno kratko pirjati, a zatim posipati s brašnom i paprikom u prahu, kratko popeći te zaliti pilećim temeljcem ili vodom.
Krumpir oguliti i narezati na kockice te dodati u varivo s bobom. Kuhati na laganoj vatri. Kad je varivo pri kraju dodati začine i sjeckani peršin.
Poslužiti u keramičkom vrču ili dubokom tanjuru i dodatno ukrasiti s peršinom.
Jelo je pripremila chef Božica iz KTC restorana Klara(Križevci).
Dobar tek!