Pohani cvjetovi bazge

Sastojci:
8 cvjetova bazge
2 jaja
15 dag brašna
3 žlice šećera
2 vanil šećera
2,5 dl mlijeka
2 žlice ruma
limunova korica
malo praška za pecivo
cimet
ulje za prženje
jagode

Sastojci za koktel:
0,2 dl sirupa od bazge
3 dl pjenušca
1,5 dl mineralne vode
sok 1 limuna ili limete
menta
kockice leda

Priprema:
Od jaja, brašna, praška za pecivo, šećera i mlijeka napravimo glatku smjesu te dodamo rum i limunovu koricu. Cvjetove bazge umočimo u smjesu te ih kratko pržimo u vrućem ulju. Ispržene cvjetove stavimo na ubrus da upije višak masnoće. Serviramo uz preljev od jagoda ili nekog drugog bobičastog voća koje smo prethodno dobro izmiksali.

Uz ovaj desert predlažemo osvježavajući koktel od bazginog sirupa, limuna i pjenušca.

Dobar tek!

 

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.