Punjene tikvice s humusom u umaku od rajčica

(za 4 osobe)

Sastojci:

Punjene tikvice
4 tikvice srednje veličine
400 g humusa s bučinim košticama
1 dl sezamovog ulja
sol

Umak
200 g cherry rajčica
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
60 g maslina bez koštica
ulje
1 dl bijelog vina
sol, papar i vegeta natur mediteran

Prilog
200 g prosa
1 dl ulja
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
sol i papar

Priprema:
Tikvice po dužini prerezati i izdubiti dio s košticama te ih lagano posoliti. Humus staviti u dresir vrećicu i napuniti tikvice. Pokapati sa sezamovim uljem.

Peći u pećnici na 190°C, otprilike 25 min tako da humus dobije malo boje, a tikvice omekšaju.
Na ulju kratko popržiti narezane masline na kolutiće i češnjak. Dodati na kolutove narezan luk i još kratko pržiti, a zatim dodati rajčice prerezane na polovice. Nakon par minuta dodati vino i začine. Prokuhati da ishlapi kiselina od vina i rajčica. Probati i po potrebi dodati začine.

Na ulju popržiti luk i proso da postanu staklasti. Dodati sjeckani češnjak, kratko popržiti i zaliti s vrućom vodom ili s povrtnim temeljcem i začiniti. Proso bi trebao biti gotov kroz 30-ak minuta.

Jelo je pripremio chef Josip iz restorana Ivanec.

Dobar tek!
 

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.