Sastojci za punjeni pureći savitak (za 4 osobe):
750 g purećeg filea
150 g podravskog špeka
80 g kiselih krastavaca
200 g Vivis krem sira
vlasac
sol
40 g oštrog brašna
40 g krušnih mrvica
100 g kukuruznih pahuljica
2 kom jaja
Sastojci za čips od krumpira:
1.2 kg krumpira
ulje za prženje
Priprema:
Pureći file narezati na četiri odreska, potući batom za meso i lagano posoliti.
Podravski špek i kisele krastavce narezati na male kockice te dodati krem sir i vlasac. Sve zajedno pomiješati. Na sredinu odreska rasporediti pripremljeni nadjev, krajnje rubove odreska saviti i zarolati.
U krušne mrvice dodati kukuruzne pahuljice. Savitak najprije uvaljati u brašno, zatim u jaja te u mješavinu krušnih mrvica i pahuljica.
Pržiti u dubokom ulju do zlatne boje.
Za prilog smo odabrali čips od krumpira.
Krumpir oguliti, naribati na tanke šnite i pržiti u dubokom ulju dok ne dobijemo čips.
Poslužiti uz zelenu salatu.
Uz ovo jelo preporučujemo vina graševinu ili chardonnay.
Jelo je pripremila chef Ivana iz KTC restorana Sokolovac.
Dobar tek!