Rolada od vepra
(za 4 osobe)
Sastojci:
Rolada od vepra
600 g mljevene veprovine
200 g mljevene junetine
1 svježa crvena paprika
200 g polutvrdog sira
200 g šunke u ovitku
200 g špek hamburgera
sol, papar
1 jaje
Prilog
Punjene rajčice
4 kom rajčica
200 g svježeg sira
100 g šunke u ovitku
4 žlice kiselog vrhnja
sjeckani peršin i vlasac
sol, papar
1 jaje
Puslice od krumpira
500 g krumpira
maslac
parmezan
muškatni oraščić, sol
1 jaje
Priprema:
Rolada od vepra
U mljeveno meso dodamo sol, papar i jaje te sve dobro izmiješamo.
Od smjese napravimo veliku četvrtastu šniclu, na nju stavimo ploške šunke, trake crvene paprike i sira te zarolamo u roladu koju omotamo sa šnitama špeka. Roladu uvijemo folijom i pečemo na 180 °C 50-60min. Poslužimo uz punjene rajčice i puslice od krumpira.
Punjene rajčice
Rajčice izdubimo sa žlicom, ostavimo poklopac.
Svježi sir izmiješamo sa šunkom narezanom na sitne kockice, dodamo sjeckani peršin, vlasac, kiselo vrhnje, sol, papar i jaje. S dobivenom smjesom napunimo rajčice, stavimo poklopac te ih naslažemo u namašćenu keramičku posudu i zapečemo 10 min na 180 °C.
Puslice od krumpira
Kuhani krumpir propasiramo, umiješamo maslac, ribani parmezan, muškatni oraščić, dodamo jaje i posolimo. S dekorativnom špricom napravimo male puslice, posipamo ih parmezanom te kratko zapečemo.
Dobar tek!