Salata od dagnji i surimi štapića s ječmenom kašom
Sastojci:
500 g očišćenih dagnji
10 surimi štapića
150 g ječmene kaše
100 g avokada
100 g cherry rajčica
1 luk
3 žlice maslinovog ulja
aceto balsamico, limunov sok
sol
bijeli luk
sjeckani peršin
Priprema:
Ječmenu kašu skuhati, procijediti i ostaviti da se ohladi. Smrznute dagnje i surimi štapiće kratko prokuhati u posoljenoj kipućoj vodi te također ohladiti.
Luk i avokado narezati na kockice i prepoloviti cherry rajčice. U ohlađenu ječmenu kašu, dodati dagnje, surimi štapiće, luk, avokado i cherry rajčice. Preliti s maslinovim uljem, aceto balsamicom i limunovim sokom. Sve zajedno posoliti te prema želji dodati i sjeckani bijeli luk.
Na kraju salatu dobro promiješati.
Poslužiti na lisnatoj salati i ukrasiti sa sjeckanim peršinom.
Dobar tek!