Svinjetina u umaku od krastavaca s pireom od mrkve

Sastojci:
800 g svinjetine
500 g svježih krastavaca
600 g krumpira
400 g mrkve
100 g crvenog luka
500 ml kiselog vrhnja
češnjak
ulje
sol i papar

Priprema:
Meso narežemo na odreske, istučemo ih s kuhinjskim batom, posolimo, popaprimo te ih napunimo krastavcima. Odreske zarolamo i stavimo ih peći na nauljenu tavu. Kada se odresci ispeku maknemo ih na stranu.
Na tavi popirjamo luk, dodamo krastavce, začinimo i dodamo malo češnjaka. Pirjamo na laganoj vatri dok krastavci ne omekšaju.  Na kraju dodamo kiselo vrhnje i sve zajedno promiješamo. Prebacimo u blender i miksamo dok ne dobijemo ujednačenu i lijepu teksturu umaka.

Krumpir i mrkvu očistimo i stavimo kuhati u kipuću slanu vodu. Nakon što se povrće skuhalo, dodamo kiselo vrhnje i sve zajedno miksamo dok ne dobijemo glatki pire.
Na sredinu tanjura stavimo svinjski odrezak, dodamo pire te prelijemo umakom i dekoriramo cherry rajčicama i zelenom salatom.


Dobar tek!

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.