Torta od kestena i čokolade

Sastojci:
  • 400 g kesten pirea
  • 250g čokolade za kuhanje
  • 150 g šećera
  • 125 g maslaca
  • 6 jaja
  • 2 žlice ruma
  • prstohvat soli
  • korica 1 naranđe
 
glazura;
  • 150gčoklade za kuhanje
  • 250ml vrhnja za šlag
 
Priprema:
  • Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg.
  • Žumanjke istucite s šećerom.
  • Dodajte sol, kesten pire, koricu naranče, rastopljeni maslac i čokoladu.
  • Lagano umiješajte istučeni snijeg u smjesu.
  • Smjesu stavite u kalup obložen papirom za pečenje.
  • Pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva. (Torta treba biti mekana, ne mora biti potpuno pečena.)
  • Izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.
  • Za glazuru, vrhnje za šlag i čokoladu rastopite dok ne zavrije.
  • Prelijte tortu glazurom.
  • Ostavite tortu nekoliko sati da se ohladi prije rezanja.
Dobar tek!

Prijavite se na newsletter

Budite uvijek u toku i ne propustite korisne informacije.